Laatste nieuws
Twitter van Fondclub bekijken Het actuele weer bekijken Meldingen
2022
Prijsuitreiking - Feestmiddag 2022

Zondag 13 November 2022
Zaal Open 14.00 uur
Aanvang 15.00 uur
Forum 16.30 uur
Buffet 17.30 uur

Plaats: Hotel De Prins, Westzaan
 
10 vragen aan

Jan

Duivenfotograaf Jan Breed, Beverwijk

Sinds vorig seizoen sponsor van de Fondclub. We maken kennis met de man die de 22 vluchtwinnaars en de duifkampioenen op de foto zet, geheel gratis! Hoogste tijd om kennis te maken met Jan Breed. Lees het allemaal in deze bijzondere 10 vragen aan... Jan Breed.

10 vragen aan lezen >>>

 

Richard

Richard van den Berg, De Kwakel

Richard pakte dit jaar uit op de beide vluchten vanuit Cahors, zowel de ochtend- als middaglossing. Op Cahors ochtendlossing was dit ook goed voor een 1e in de Sector. Met deze prestatie mag je dan natuurlijk niet ontbreken in deze rubriek. We komen te weten wat zijn spelsysteem is, hoe hij voert en lapt hij ook de duiven?

10 vragen aan lezen >>>

 

Ton Snoek voor

Ton Snoek, Volendam

Ton heeft dit jaar de beste Dagfondduif in de Fondclub en in het rayon zowel op de dagfond als op de midfond. Tevens klokt hij dit jaar zijn eerste duif in de Fondclub van alle zes vluchten binnen de top 56. Menig liefhebber zou hiervan dromen, maar voor Ton is het "gewoon" werkelijkheid. Wij maken kennis met Ton Snoek.

10 vragen aan lezen >>>

 

Hein

Hein Berkhout, Uitgeest

Hein schitterde dit jaar op Morlincourt! Hij mag zich herintreder noemen in de duivensport, want na 32 jaar afwezigheid, is hij in 2002 weer gestart. En de prestaties? Nou, die zijn al geleverd de afgelopen jaren. We komen aan de weet of Hein ook zijn duiven lapt en wat zijn advies zou zijn aan een beginnende liefhebber.

10 vragen aan lezen >>>

 

Jos Pepping

Jos Pepping, Egmond aan den Hoef

De Generaal Kampioen Overnachting van dit jaar en tevens winnaar van St. Vincent, Jos Pepping. Tijdens het vliegseizoen heb ik hem elke keer voorbij zien komen op de meldingslijst en dat maakt mij nieuwsgierig. Aan hem dan ook de 10 vragen, zoals met welk soort hij vliegt en leert hij zijn jongen eigenlijk wel op?

10 vragen aan lezen >>>

 

Jannus Kat

Jannus Kat, Westzaan

Jannus, 18 jaar, wonend in Westzaan, speelt in combinatie met zijn vader en oom, bestuurslid ZCC, schrijver reportages voor de Fondclub en een fanatieke melker met een moderne gedachte over de duivensport. In deze 10 vragen komen we meer te weten over Jannus, zijn duiven en hoe de voorbereiding eruit ziet.

10 vragen aan lezen >>>

 

Frits

Frits van Duin, Amsterdam
 
 
Stond al enige weken op mijn verlanglijstje, maar elke keer kwam het er niet van. Maar nu is het dan toch zover! Frits speelt op de Overnacht en is tevens meldpost voor de ZLU vluchten. De hoogste tijd om hem in het zonnetje te zetten met een bijzonere 10 vragen aan, want het is eigenlijk een mini-reportage geworden.

10 vragen aan lezen >>>

 

Kees Droog Kees Droog, Andijk
 
  
We zien Kees Droog dit jaar weer in het snuitje, dus aan hem ook de 10 vragen. In deze 10 vragen komt u te weten wat zijn goede en slechte eigenschappen zijn als melker, welke rassen hij op het hok heeft, hoe hij voert en welke wijze raad hij de beginnende speler op de overnacht mee zou willen geven.

10 vragen aan lezen >>>

 

 Martijn Kramer Martijn Kramer, Wormer

Iemand moest de spits afbijten in deze rubriek en dat is Martijn geworden. In deze 10 vragen komt u te weten hoe Martijn de duiven voert, wat hij op medisch gebied doet en hoe hij naar zichzelf kijkt als duivenmelker.

10 vragen aan lezen >>>
Wij bedanken de sponsors
Zonder sponsors, geen duivensport! Sponsor worden? Informeer naar de mogelijkheden >